Mozilla Thunderbird

Linux.fista
(Ohjattu sivulta Thunderbird)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mozilla Thunderbird

Käyttöliittymä GTK
Lisenssi MPL/GPL
Kotisivu www.mozilla.org/thunderbird
MozillaThunderbird sähköpostiohjelma

Mozilla Thunderbird on Mozilla-projektin kehittämä sähköposti ja PIM-ohjelma sekä uutisryhmä- ja RSS-syötelukija. Se sai alkunsa, kun Firefox-selainta kehitettäessä sähköpostiohjelma jätettiin tietoisesti pois paketista, sillä Firefoxin idea on olla mahdollisimman kevyt paketti. Thunderbird perustuu Mozilla Suite -ohjelmistopaketin sähköpostiohjelmaan.

Thunderbirdissä on SpamAssassiniin perustuva oppiva roskapostisuodatin, sekä Lightning-kalenteri ja muistikirja. Debianissa Thunderbird on nimellä Icedove tavaramerkkiongelmien vuoksi. Thunderbird säilyttää profiilitietojaan yleensä hakemistossa ~/.mozilla-thunderbird/.

Asennus[muokkaa]

Thunderbird löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta nimellä thunderbird. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.

Lisäosat[muokkaa]

Ohjelmaan myös löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta lisäosia mm.

  • Enigmail - Liitännäinen, joka lisää Thunderbirdiin tuen PGP-salaukselle ja -allekirjoitukselle gpg-ohjelmiston avulla
  • Davmail - yhdyskäytävä Exchange-palvelimelle.
  • Thunderbird-gnome-support - lisäosa, jonka avulla se voi käyttää eri protokollia, jotka käsittelevät GNOME-VFS:ää, kuten Smb:tä tai sftp:tä tai muita Gnomen ominaisuuksia.
  • Suomen kielen Voikko oikoluvun käyttö Thunderbird ohjelmissa löytyy tästä osoitteesta.

Ongelmia ja ratkaisuja[muokkaa]

Usean osoitetiedoston tuonti[muokkaa]

Thunderbird (115.7.0) osaa tuoda vain yhden vCard vcf-osoitetiedoston kerrallaan mutta osaa lukea usean osoitteen tiedot kerralla, jos ne ovat yhdessä tiedostossa. Jos siis tuotavat osoitteet ovat useassa tiedostossa ne kannattaa ensin yhdistää yhdeksi tiedostoksi ja sitten tuoda yhdellä kertaa kaikki. Yhdistäminen onnistuu esim. cat-komennolla.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]