Ero sivun ”Musiikintekoon suuntautuneet Linux-jakelut” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Käyty lista kokonaisuudessaan läpi. Uusia järjestelmiä ei ole lisätty.
(Fixattu Planet CCRMAn Fedora-linkki)
(Käyty lista kokonaisuudessaan läpi. Uusia järjestelmiä ei ole lisätty.)
Rivi 3: Rivi 3:
Tällaiset järjestelmät rakennetaan tavallisesti jonkin olemassaolevan Linux-version, kuten Ubuntun tai Fedoran päälle. Allaolevaan listaan on koottu muutama suosituin ja niin ollen luultavasti aloittelijalle helpoin järjestelmä. Lista on järjestetty siten, että ylimpänä ovat aloittelijaystävällisimmät ja ajantasaisimmat jakelut.
Tällaiset järjestelmät rakennetaan tavallisesti jonkin olemassaolevan Linux-version, kuten Ubuntun tai Fedoran päälle. Allaolevaan listaan on koottu muutama suosituin ja niin ollen luultavasti aloittelijalle helpoin järjestelmä. Lista on järjestetty siten, että ylimpänä ovat aloittelijaystävällisimmät ja ajantasaisimmat jakelut.


Alla oleva lista ei missään tapauksessa ole täydellinen, ja sen tiedot saattavat olla vanhentuneita, koska sitä tarkistetaan vain harvakseltaan. Lista on viimeksi käyty perusteellisesti läpi syyskuussa 2013.
Alla oleva lista ei missään tapauksessa ole täydellinen, ja sen tiedot saattavat olla vanhentuneita, koska sitä tarkistetaan vain harvakseltaan. Lista on viimeksi käyty perusteellisesti läpi toukokuussa 2015.
 
* [http://www.bandshed.net/AVLinux.html AV Linux] - Debianista jäädytetty järjestelmä, joka sisältää paljon audiotyöhön sopivia ohjelmia, ja myös lukuisia videoeditoreja. Mukana tulee lisäksi demoversioita kaupallisista Linux-plugineista. [[LXDE]]-työpöytä. Kehitys päättyi Elokuussa 2012 julkaistuun versioon 6.0. Tietoturvapäivityksiä luvattiin vuodeksi eteenpäin.
* [http://kxstudio.sourceforge.net/ KXStudio] - [[Ubuntu | Ubuntun]] päälle rakennettu audiojärjestelmä. Tämän hetken eloisimpia ja suosituimpia projekteja AV Linuxin ohella. Kehittäjä on tehnyt muutamia [http://kxstudio.sourceforge.net/KXStudio:Applications todella kiinnostavia ohjelmia] audiotyöaseman hallintaan. Viimeisin versio on keväältä 2012, sitä päivitetään edelleen, ja sen voi asentaa joko erikseen tai Ubuntu 12.04:n päälle. Jakelun sivuilta löytyy [http://kxstudio.sourceforge.net/Documentation:Ubuntu:Upgrade ohjeet Ubuntun päälle asentamiseen].
* [[Ubuntu Studio]] – Ubuntua valmistavan Canonicalin virallisesti tukema Ubuntu-johdannainen studiokäyttöön. Uusin versio on keväällä 2013 ilmestynyt 13.04. Myös 13.10 on projektin sivujen mukaan tulossa.
* [http://tangostudio.tuxfamily.org/ TangoStudio] - Tangostudio asennetaan Debian 7:n päälle erillisen repositoryn kautta. Työpöytänä on [[Mate]].
* [http://spins.fedoraproject.org/jam-kde/ Fedora Jam] – Fedoraan pohjautuva audiojärjestelmä. Julkaistu Heinäkuussa 2013.
* [http://ccrma.stanford.edu/planetccrma/software/ Planet CCRMA] -paketit [[Fedora | Fedoralle]] ja [[CentOS | CentOSille]] on jo yli kymmenen vuoden ikäinen pakettivarasto. Se sisältää musiikintekoon tarvittavia ohjelmia, joita käytetään Stanfordin yliopiston musiikintutkimuksen laitoksella. Päivitetty Heinäkuussa 2013.
* [http://www.musix.org.ar/en/download.html Musix] - argentiinalainen multimediajärjestelmä, erikseen koneelle asennettava. Viimeisin vakaa versio keväältä 2010, eli nykyään jo vanhentunut järjestelmä.


* [http://www.bandshed.net/AVLinux.html AV Linux] - Debianista jäädytetty järjestelmä, joka sisältää paljon audiotyöhön sopivia ohjelmia, ja myös lukuisia videoeditoreja. Mukana tulee lisäksi demoversioita kaupallisista Linux-plugineista. [[LXDE]]-työpöytä. Kehitys on jatkunut viime vuodet hitaana 6-version ympärillä. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu koko järjestelmän uudelleen rakentaminen jossain vaihteessa.
* [http://kxstudio.sourceforge.net/ KXStudio] - [[Ubuntu | Ubuntun]] päälle rakennettu audiojärjestelmä. Tämän hetken eloisimpia ja suosituimpia projekteja AV Linuxin ohella. Kehittäjä on tehnyt muutamia [http://kxstudio.sourceforge.net/KXStudio:Applications todella kiinnostavia ohjelmia] audiotyöaseman hallintaan. Viimeisin versio on keväältä 2014, sitä päivitetään edelleen, ja sen voi asentaa joko erikseen tai Ubuntu 14.04:n päälle. Jakelun sivuilta löytyy [http://kxstudio.sourceforge.net/Documentation:Ubuntu:Upgrade ohjeet Ubuntun päälle asentamiseen].
* [[Ubuntu Studio]] – Ubuntua valmistavan Canonicalin virallisesti tukema Ubuntu-johdannainen studiokäyttöön. Uusin pitkän tuen versio on 14.04 LTS keväältä 2014, ja sitä tuetaan kolmen vuoden ajan. Lisäksi järjestelmästä on 9 kuukauden tuella varustettuja pienversioita. Näistä uusin kirjoitushetkellä 15.04
* [http://tangostudio.tuxfamily.org/ TangoStudio] - Tangostudio asennetaan Debian 7:n päälle erillisen repositoryn kautta. Työpöytänä on [[Mate]]. Uusin versio kesältä 2014.
* [http://spins.fedoraproject.org/jam-kde/ Fedora Jam] – Fedoraan pohjautuva audiojärjestelmä. Julkaistu Heinäkuussa 2013, keväällä 2015 edelleen aktiivisia päivityksiä luvassa.
* [http://ccrma.stanford.edu/planetccrma/software/ Planet CCRMA] -paketit [[Fedora | Fedoralle]] ja [[CentOS | CentOSille]] on jo yli kymmenen vuoden ikäinen pakettivarasto. Se sisältää musiikintekoon tarvittavia ohjelmia, joita käytetään Stanfordin yliopiston musiikintutkimuksen laitoksella. Päivitetty Joulukuussa 2013.
* [https://musixdistro.wordpress.com/ Musix] - argentiinalainen multimediajärjestelmä, erikseen koneelle asennettava. Sivut ovat suurimmaksi osaksi espanjaksi, mutta seasta löytyy myös viittaus 2013-2014 päivitettyyn versioon.
Vastaava listaus löytyy myös [http://wiki.linuxaudio.org/apps/categories/distributions Linux Audio -wikistä]. Siinä olevat tiedot eroavat joiltain osin tämän listauksen tiedoista, koska päivittäjiä kummallakaan listalla ei liian paljon ole.
Vastaava listaus löytyy myös [http://wiki.linuxaudio.org/apps/categories/distributions Linux Audio -wikistä]. Siinä olevat tiedot eroavat joiltain osin tämän listauksen tiedoista, koska päivittäjiä kummallakaan listalla ei liian paljon ole.


{{Malline:Musiikinteko}}
{{Malline:Musiikinteko}}
574

muokkausta

Navigointivalikko