UFO: Alien Invasion

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
UFO: Alien Invasion

Päänäkymä.
Käyttöliittymä 3D
Lisenssi GPL CC Sampling+ 1.0
Kotisivu ufoai.org
Lähdekoodi sourceforge.net/projects/ufoai/

UFO: Alien Invasion on strategiaa ja taktiikkaa yhdistävä peli, jossa pyritään estämään ulkoavaruuden olioiden hyökkäys maahan. Mukana on yksinpeli ja moninpeli Internetissä.

UFO: Alien Invasion on ryhmäpohjainen taktinen strategia peli, joka on saanut vaikutteita vanhasta X-COM-pelisarjasta ja sarjan mytologiasta, erityisesti UFO: Enemy Unknown -pelistä. Kuitenkaan, peli ei ole jatko-osa tai uudelleen julkaisu.

On vuosi 2084. Ohjaat salaista organisaatiota, joka puolustaa maapalloa julmia alieneja vastaan. Pelaaja perustaa tukikohtia, joissa varustetaan sotilaita ja maahan laskeutumisaluksia, joilla 8 sotilaan tiimi siirretään kulloiseenkin taistelujen polttopisteeseen. Pitkän tähtäimen strategia on perustaa lisää tukikohtia, tutka-asemia ja ilmatorjuntapatteristoja, sekä varustaa lisää sotilaita ja hankkia torjuntahävittäjiä hyökkääjien UFO:jen torjuntaan, sekä selvittää Ufojen salaperäiset tavoitteet. Maahan laskeutuminen aloittaa taktisen osuuden, joka on vuoropohjainen taistelu. Perustamalla tutkimuslaboratoriota voi tutkia hyökkääjien aluksia ja aseita, sekä kehittää parempaa ja uudenlaista aseistusta. Työpajassa voi valmistaa niitä tarvikkeita joita markkinat eivät tuota riittävästi.

Strategiaosuus pelataan maapallon näyttävässä Geoscapessa. Taktineen osuus palataan 3-ulotteisessa kentässä, jota voi tarkastella haluamastaan suunnasta ja katselukulmasta.


Pelattavuus[muokkaa]

Kuten alkuperäisessä X-COM pelissä, UFO:AI:ssa on kaksi muotoa pelata: maailmakartta- (Geoscape) ja taktinen tila.

Maailmankartta tila

Maailmankartta tilassa pelin perustana on johto ja strategia. Hallitset talouden toimintaa PHALANXISSA, valvo tukikohtia, laitoksia, ilma-ja jalkaväkijoukkoja. Tutkit uusia teknologioita ja käytät niiden tuloksia taistelussa vihollisia vastaan. Sinun tulee käynnistää torjuntahävittäjät ja ampua alas ufot ja lähettää pudotusalus joukkueineen ja vastata alineiden toimintaa vastaan kaikkialla maailmassa. Voit rakentaa, ostaa ja tuottaa mitä haluat, niin kauan kuin teknologian taso sekä budjettisi sallii.

Taktinen tila

Taktinen tilassa pelin perustana on ottaa joukkueiden komento erilaisissa tehtävissä torjumaan alieneita vastaan. Saatat löytää myös siviilejä tarkastuskäynneillä, joita sinun täytyy myös puolustaa. Taktinen tila käyttää järjestelmää, jossa tiimisi ja alienit vuorollaan liikkuvat. Sinun vuorosi aikana voit laitaa joukot liikkumaan, käyttää aseita, heittää kranaatteja tai käyttää muita laitteita, jne. Jokainen sotilas saa tietyn verran Aikayksiköitä (TUS), jotka edustavat kokonaisaikaa ja heidän on toimittava kuluvan vuoron aikana. Kaikki toimet taktisessa tilassa vaativat aikayksikköjä. Kun sotilaalla ei ole aikayksikköjä, hän ei voi tehdä mitään ennen seuraavaa vuoroa.

Moninpeli[muokkaa]

Pelimoottori[muokkaa]

Asennus[muokkaa]

UFO: Alien Invasionin voi ladata sen omalta kotisivulta. Peli löytyy myös mm. Fedoran, Mandrivan, openSUSEn ja PCLinuxOS:in paketinhallinnoista nimellä ufoai. Gentoon Portagessa se on nimellä ufo-ai. UFO: Alien Invasionin löytyy nimellä ufoai Ubuntulle epävirallisesta playdeb-pakettivarastosta.

Kehitysversion asentaminen[muokkaa]

Kehitysversion lähdekoodit voi hakea ohjelmiston Subversion-versionhallinnasta komennolla

svn co https://ufoai.svn.sourceforge.net/svnroot/ufoai/ufoai/trunk ufoai

Saatu lähdekoodipaketti täytyy tämän jälkeen kääntää seuraavasti.

./configure
make lang
make maps // saattaa kestää aika kauan
make pk3
make uforadiant

make install // asentaa ohjelmat
make install_data // asentaa kartat ja datan

Kehitysversion lähdekoodin päivittäminen komennolla

svn update https://ufoai.svn.sourceforge.net/svnroot/ufoai/ufoai/trunk ufoai

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]