Fedora/Asennus

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Fedoran asennuksen voi tehdä graafisesti tai merkkipohjaisella käyttöliittymällä. Järjestelmän voi asentaa käynnistävältä asennuslevyltä (DVD, CDROM) tai verkkokäynnistyksellä (PXE) jos asenettava laitteisto tukee PXE-käynnistystä.

Asennuslevy edellyttää ISO-tiedoston lataamista ja sen polttoa levyaihiolle kirjoittavalla DVD-asemalla käynnistyslevyksi. Valittavana on joko kaiken sisältävä DVD-levy tai Internetistä asennuksen aikana ohjelmapaketit lataava minimaalinen levy jonka ISO-tiedosto pitäisi mahtua myös CDROM levyaihiolle. Jälkimmäisen etuna on pienempi latausmäärä jos itse asennus tehdään valikoiden asennettavat ohjelmat. Käynnistyslevyllä tehtävä asennus on helppo aloittelijalle ja soveltuu mainiosti harvoin tehtäviin asennuksiin.

PXE-asennus edellyttää koko jakelun julkaisun peilaamista peilauspalvelusta toiselle tietokoneelle - palvelimelle, esimerkiksi rsync-ohjelmistolla ja PXE-asennusympäristön määrittelyä (DHCP, TFTP, ja vaihtoehtoisesti FTP, HTTP tai NFS palvelu julkaisun tiedostoihin). PXE:n etuna on täysin sähköinen asennus ja nopeus, jolla on merkitystä jos asennettavia laitteita on useita. Vaadittavien asetusten määrittely saattaa olla hankalaa ilman aiempaa kokemusta.


Asennus- tai LIVE-medialla on myös mahdollista korjata vioittunutta, jo käytössä ollutta järjestelmää joka ei enää käynnisty itsenäisesti. Tällöin on mahdollista vaihtaa esimerkiksi pääkäyttäjän salasana, korjata vioittunutta tiedostojärjestelmää tai tehdä muita komentorivin toimenpiteitä jotta järjestelmän itsenäinen käynnistys onnistuu.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]